HomeWedden via halftime/fulltime weddenschapGeen categorieWedden via halftime/fulltime weddenschap

Wedden via halftime/fulltime weddenschap

De rust is voor sporters een moment om even op adem te komen en nieuwe energie op te doen voor de rest van de wedstrijd. Trainers gebruiken de rust juist om de strategie te bespreken en om het team nogmaals volop te motiveren. En de gokkers? Zij laten de rust een belangrijke rol spelen bij hun sportweddenschappen. Tenminste, als ze voor een halftime/fulltime weddenschap kiezen. Bij dit type weddenschap draait het om de stand tijdens de rust én aan het einde van de wedstrijd. Je moet voor beide momenten voorspellen welk team er voor staat. Of denk je misschien dat de stand gelijk blijft? Als beide voorspellingen uitkomen, win je de weddenschap en is het geld voor jou.

Halftime/fulltime: twee weddenschappen in één

Gokken op voetbal kan op veel verschillende manieren. Maar er is één regel die voor elk type weddenschap geldt: hoe meer risico je neemt, hoe meer geld er te winnen valt. De halftime/fulltime weddenschap (ook wel HT/FT genoemd) is hier een goed voorbeeld van. Hier is namelijk sprake van een dubbele weddenschap waardoor je het jezelf extra moeilijk maakt. Dat wordt vervolgens weer fors beloond door de bookmaker.

Voor een halftime/fulltime weddenschap is het niet interessant hoeveel er gescoord wordt of wie de topscorer is. De enige vraag die je jezelf moet stellen, is of de thuis- of de uitploeg de meeste ballen in het doel schopt. En daarbij zijn er dus twee verschillende meetpunten. Als je denkt dat de thuisploeg meer doelpunten maakt, noteer je een 1. Heb je hoge verwachtingen van de uitploeg dan noteer je een 2. De X staat dan weer voor gelijkspel. Uiteindelijk ziet een halftime/fulltime weddenschap er op het wedformulier uit als bijvoorbeeld 1/1, 2/1 of X/2.

Deze dubbele weddenschap is erg populair onder ervaren gokkers die wel van een uitdaging houden. Het gaat dan echt niet alleen om voetballiefhebbers. Gelukkig zijn de halftime/fulltime weddenschappen geschikt voor alle sportwedstrijden waarbij er zo’n rustmoment is ingebouwd. Zo kun je de voetbalweddenschappen gewoon eens afwisselen met sporten als basketbal, rugby, ijshockey of American football.

Hoge winsten met de halftime/fulltime weddenschappen

Voor het begin van de wedstrijd kun je misschien al redelijk inschatten wie er gaat winnen. Maar de uiteindelijke winnaar kan een slechte start hebben. Een bal die net verkeerd wordt aangespeeld, de tegenstander die daardoor koers kan zetten richting het doel…het kan zomaar een onverwachte goal opleveren. De tegenstander gaat dan met een 1-0 voorsprong de rust in, terwijl de verwachte winnaar dit in de tweede helft ongetwijfeld goed weet te maken.

Het is vrij ingewikkeld om het verloop van een wedstrijd te voorspellen. Vooral als de teams aan elkaar gewaagd zijn, is het vaak een kwestie van geluk als je uiteindelijk gelijk krijgt. Dus waarom zou je dan voor een halftime/fulltime weddenschap gaan? Het antwoord hierop is heel simpel. De hoge odds maken namelijk veel goed. Van een X/1 of 1/1 weddenschap word je echt niet rijk. Een 1/2 weddenschap is wat dat betreft veel gedurfder waardoor odds van meer dan 20.00 zeker geen uitzondering zijn.

Dit zijn de negen opties voor op je wedformulier

Een halftime/fulltime weddenschap kent negen mogelijke uitkomsten. Belangrijk is dat je rekening houdt met hoe een wedstrijd zich kan ontwikkelen. Komt één van de teams doorgaans snel op voorsprong? Of staat er juist een spits op het veld die vaak in de laatste 10 minuten nog scoort? Als je al dit soort zaken voor jezelf op een rijtje hebt gezet, kun je één van de negen verschillende opties op het wedbriefje aankruisen. Laten we eens kijken wat een wedstrijd tussen aartsrivalen Liverpool (thuis) en Manchester United (uit) op kan leveren.

1/1. Liverpool weet in de eerste helft meteen al te scoren. Manchester United misschien ook, maar Liverpool gaat in ieder geval met een voorsprong de rust in. En deze voorsprong geven ze uiteindelijk niet meer weg.

X/1. Bij rust is de stand 0-0, 1-1 of zelfs 2-2. Met dit gelijkspel kan de wedstrijd nog alle kanten op. Toch zijn het de spelers van Liverpool die ’s avonds feest mogen vieren.

2/1. Soms begint de wedstrijd goed, maar weten de voetballers de voorsprong niet vast te houden. Bij de optie ‘2/1’ verwacht je dat Liverpool bij rust op voorsprong staat, terwijl Manchester United de winst na 90 minuten binnen weet te halen.

1/X. De spelers van Liverpool gaan na 45 minuten vol goede moed de kleedkamer in. Ze staan immers voor. In de tweede helft komt Manchester United toch nog te scoren waardoor het gelijkspel wordt.

X/X. Dit kan een behoorlijk saaie wedstrijd zonder doelpunten opleveren. Zowel bij rust als aan het einde van de wedstrijd is het namelijk gelijkspel. Nu maar hopen dat de teams elkaar in balans houden doordat ze beide hard strijden voor de overwinning.

2/X. Manchester United weet in het hol van de leeuw te scoren. Ze beginnen zelfs zo goed dat ze na 45 minuten voor staan. De Liverpool fans kunnen echter opgelucht ademhalen, want uiteindelijk wordt het gelijkspel.

1/2. Bij deze uitslag valt er voor de Liverpoolers een stuk minder te vieren. Ze komen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar Manchester gaat toch met de winst naar huis.

X/2. Ook hier gaan de fans van Liverpool teleurgesteld naar huis. Met een gelijkspel na de eerste helft begint de wedstrijd redelijk. Daar schieten ze alleen weinig mee op, aangezien Manchester United in de tweede helft vaker weet te scoren.

2/2. Als je je geld inzet op ‘2/2’ dan heb je helemaal geen vertrouwen in een goede wedstrijd voor Liverpool. Manchester komt snel op voorsprong, en ook de eindstand is in het voordeel van de uitploeg.

Hoe pak je zo’n halftime/fulltime weddenschap aan?

Om een halftime/fulltime weddenschap te winnen, heb je veel voetbalkennis (of natuurlijk een flinke dosis geluk) nodig. Je hebt de meeste kans als je vooraf een korte analyse maakt van de wedstrijd. Kijk of een club vaak snel scoort of dat ze juist wachten op het moment dat de energie van de tegenstander op begint te raken. Behalve een verschil in speelstijl is zijn er ook verschillende belangen. Misschien moet de underdog wel winnen om in de Eredivisie te blijven. Dat kan extra motivatie opleveren waardoor ze tegen alle verwachtingen in weten te winnen.

Het verloop van een wedstrijd bepalen is lastig en brengt de nodige risico’s met zich mee. Want de kans dat je de weddenschap verliest, is groot. De halftime/fulltime weddenschappen zijn daarom vooral geschikt voor de wat meer ervaren gokker. Voor beginners zijn er genoeg andere interessante weddenschappen om uit te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment