HomeLive wedden op voetbalwedstrijdenGeen categorieLive wedden op voetbalwedstrijden

Live wedden op voetbalwedstrijden

Voetbal is zo’n sport waar je het liefst live bij bent. De sfeer in het stadion en de spanning wanneer jouw team opstoomt naar het doel, zorgen simpelweg voor een heel andere beleving dan wanneer je de uitslag achteraf op internet ziet staan. Als je van voetbal houdt, is live wedden ook echt een waardevolle toevoeging. Je hoeft dan niet in het stadion aanwezig te zijn, maar je moet tijdens de wedstrijd wel inzetten op de einduitslag, het aantal doelpunten in de tweede helft of het aantal keer dat de thuisploeg scoort. Je plaatst je weddenschap doorgaans tijdens de 90 minuten speeltijd waardoor de dynamiek van de wedstrijd bepaalt waar je uiteindelijk voor gaat. Want de underdog kan zomaar verrassend sterk uit de hoek komen. En de kunst is om op het juiste moment actie te ondernemen. De bookmakers kijken namelijk ook mee en zij passen de odds gedurende de hele wedstrijd aan. Het wordt dus echt een kat-en-muisspelletje waarbij je uiteindelijk als één van de winnaars uit de bus kunt komen.

Laat je leiden door de wedstrijd zelf

Pre-match weddenschappen sluiten ruim vóórdat de bal wordt afgetrapt. Maar het signaal dat de scheidsrechter aan het begin van de wedstrijd geeft, is voor liefhebbers van live weddenschappen juist het moment dat hun uitdaging start. Bij live weddenschappen heb je 90 minuten de tijd om het op te nemen tegen de bookmaker. Al is het ook hier mogelijk om voor het begin van de wedstrijd al geld in te zetten. Toch is het verstandiger om eerst even te kijken wat de teams doen. Zelfs topclubs kunnen een slechte dag hebben waardoor de wedstrijd anders verloopt dan je vooraf had verwacht. Of wat dacht je van een blessure of gele kaart voor de sterspeler van het team? Dit kan de wedstrijd meteen behoorlijk in de war schoppen. Bij een pre-match weddenschap moet je op zo’n moment machteloos toekijken, terwijl een live weddenschap je de kans geeft om toe te slaan en alles naar je hand te zetten.

Met een live weddenschap kun je inzetten totdat het eindsignaal klinkt. Wacht alleen niet te lang, want de bookmakers zijn er ook nog. Als de underdog het onverwacht goed doet, gaan de odds direct omlaag en maak je dus automatisch minder winst. En wanneer een speler wegvalt die een cruciale rol speelt, is de kans groot dat de bookmaker de inschatting maakt dat de tegenstander gaat winnen. Bookmakers passen de odds voortdurend aan, dus zorg dat je op het juiste moment een weddenschap plaatst. Doordat live weddenschappen zo nauw luisteren, zijn ze meteen een stuk spannender dan pre-match weddenschappen. Maar je moet het wel in je hebben om tijdens de wedstrijd rustig te blijven. De extra spanning zorgt er namelijk voor dat je snel ondoordachte beslissingen neemt of dat je toch meer geld inzet dan de bedoeling was. Dat kun je natuurlijk niet gebruiken als je succesvol wilt zijn met je weddenschap.

Waar kun je allemaal op wedden?

Live weddenschappen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. En in de wereld van het voetbalwedden is het zeker een kwestie van vraag en aanbod. De grote populariteit heeft er dan ook voor gezorgd dat er meer en meer verschillende weddenschappen bij kwamen.

Het verschilt per bookmaker waar je precies op kunt wedden. Natuurlijk is het altijd mogelijk om je geld in te zetten op de einduitslag. Daarnaast zijn er veel over/under weddenschappen om uit te kiezen. Vallen er in totaal meer of minder dan 2.5 goals tijdens de wedstrijd? En scoort de thuisploeg vaker of minder vaak dan 1.5 keer? Ook de vraag of er een even of oneven aantal doelpunten valt, kom je vaak tegen in de lijst met live weddenschappen. Bij Bet777 kun je zelfs aangeven of er in de komende 5 minuten een doelpunt, corner of penalty komt. Wedden met een Asian Handicap is een andere optie. De ene bookmaker biedt simpelweg meer soorten live weddenschappen aan dan de andere. Het loont zich dus zeker om eerst rond te kijken voordat je je ergens geld inzet.

Houd de wedstrijd in de gaten via de livestream en de statistieken

Het interessante van live weddenschappen is dat je direct in kunt spelen op wat er op het veld gebeurt. Daarvoor is het wel belangrijk dat je precies weet hoe de wedstrijd ervoor staat. En daar zijn verschillende hulpmiddelen voor.

Het mooiste is natuurlijk als je de wedstrijd live op je scherm kunt bekijken. Bij grote toernooien zoals de Champions League en een EK of WK voetbal is dat geen probleem. Je hoeft de tv maar aan te zetten en je ziet vanzelf welk team de overhand heeft. En als je geld inzet op een Eredivisie wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord ga je misschien zelfs naar het stadion om daar te kijken hoe de 90 minuten verlopen. Aangezien de meeste bookmakers tegenwoordig een goede mobiele app hebben, kun je vanuit het stadion gewoon live op de wedstrijd gaan wedden. Maar hoe zit het met een duel uit de Spaanse Primera División, de Duitse Bundesliga of de Braziliaanse Série A? In deze gevallen ben je aangewezen op de livestreams die op internet staan.

De grotere bookmakers (zoals bijvoorbeeld Kroon Casino, Betsson en Bet777) bieden op hun website een eigen livestream aan. Hierop zijn lang niet alle wedstrijden te volgen, maar is er zeker een ruim en gevarieerd aanbod. Bij de overige wedstrijden kun je terugvallen op de grafische weergave. Dat geldt ook voor de bookmakers die geen livestream hebben. De grafische weergave is een vereenvoudigde manier om te laten zien wat er zich live op het veld afspeelt. Je ziet waar de bal op dat moment is, welke speler hem heeft en of het schot misschien een corner of doelpunt oplevert. Deze informatie helpt je om in te schatten wat er in het stadion gebeurt.

Behalve live beelden of een grafische voorstelling van de wedstrijd, zijn er ook nog de uitgebreide statistieken. Wie heeft er tot nu toe gescoord? Zijn er al gele of rode kaarten uitgedeeld? En hoe zijn de onderlinge duels in het verleden gelopen? Wie zich goed in de wedstrijd verdiept, baseert zich op dezelfde informatie als de bookmakers. Nu is het maar hopen dat je de bookmaker weet te verslaan en zo een hoog geldbedrag binnensleept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment