HomeManchester City favoriet tegen Tottenham HotspurGeen categorieManchester City favoriet tegen Tottenham Hotspur

Manchester City favoriet tegen Tottenham Hotspur

De winter is net begonnen, maar toch lijkt de strijd om de titel in de Premier League dit seizoen al gespeeld. Het onverslaanbaar ogende Manchester City staat na de overwinning op aartsrivaal Manchester United van afgelopen weekend maar liefst elf punten los van de concurrentie, en zelfs United-coach Mourinho gaf toe dat hij het erg onwaarschijnlijk acht de ploeg van Guardiola nog in te kunnen halen. Toch is ook de bal in Engeland rond, en met alle topwedstrijden die nog gespeeld moeten worden, kan er nog veel gebeuren. Aanstaande zaterdag komt Tottenham Hotspur op bezoek in het Etihad stadion. The Citizens zijn ruim favoriet bij de bookies, maar gezien het feit dat City de afgelopen twee seizoenen slechts één punt hebben behaald tegen de Spurs, kan het wel eens spannend worden!

Duivels vuurwerk

Terwijl de uitblinkende Nederlands schaars gezaaid zijn in de Europese topcompetities, moeten we niet lang zoeken naar zuiderburen die schitteren op de hoogste podia. Het affiche van aankomende zaterdag is wat dat betreft een feest voor het Belgische voetbal. Aan de kant van City vinden we spelmaker en wereldster Kevin De Bruyne, samen met verdediger Vincent Kompany (waarvan het overigens nog onzeker is of hij mee kan doen zaterdag). Bij de Spurs staan er ook twee Rode Duivels in het veld: Ex-Ajacied Jan Vertonghen staat in het hart van de defensie en Mousa Dembélé speelt op het middenveld. Toby Alderweireld zit geblesseerd op de tribune. Het zal vooral interessant zijn om te zien hoe de duels tussen De Bruyne den Dembélé worden uitgevochten. Wij verwachten een duivels vuurwerk.

De Bruyne: “We mogen niet zelfvoldaan worden”

Afgelopen zondag won Manchester City voor de viertiende keer op rij in de Premier League, een evenaring van het record van Arsenal uit 2002. De ploeg van succescoach Pep Guardiola verloor dit seizoen slechts twee punten, in het begin van het seizoen tegen Everton. Ook de tweede ronde in de Champions League werd met gemak gehaald. The Citizens verkeren duidelijk in bloedvorm en hebben talent genoeg om dit seizoen alles te winnen wat er te winnen valt. Ook mentaal gezien zit het wel goed. De ploeg oogt fris en vormt een hecht collectief. Alle doelpunten worden samen gevierd en soms worden overwinningen zelfs gevierd door de trainer van de tegenstander met melk onder te spuiten (hoewel dit niet in dank werd afgenomen door ‘the special one’). Ook De Bruyne blijft scherp en gretig: “het is een groot gat (met de concurrentie), als we een foutje maken staan we nog steeds op kop, maar we mogen niet zelfvoldaan worden. We moeten blijven doen wat we het hele jaar al doen.”

Terug in de achtervolging

Na een reeks mindere resultaten heeft de ploeg van Coach Mauricio Pochettino de achtervolging weer ingezet afgelopen weekend. Stoke City werd op eigen veld overtuigend aan de kant gezet met liefst 5-1. The Spurs, waar Michel Vorm ook zaterdag waarschijnlijk op de bank zal zitten, doen volop mee in de strijd om de titel van ‘best of the rest’. Aankomende zaterdag wordt het natuurlijk een lastige wedstrijd voor Tottenham, maar niet als we de statistieken van afgelopen twee seizoenen erbij pakken. Dan zien we dat City liefst drie keer het onderspit heeft moeten delven, en er was één gelijkspel. Het zal dus een hete avond worden in Manchester!

Bookmakers over Manchester City – Tottenham Hotspur

De bookies lijken amper te kijken naar de voorgaande resultaten en zetten zwaar in op winst voor The Citizens. Niet verwonderlijk als je kijkt naar de bloedvorm waarin de mannen van Pep Guardiola verkeren, maar wij ruiken toch kansjes voor wie op de underdog wil inzetten. Kroon Casino bijvoorbeeld geeft odds van x 5,95 voor een ‘2tje’ en odds van x 4,95 voor een ‘X’je’. Dat is toch fors, zeker als je dat afzet tegen een uitbetaling van slechts 1.53 keer je inzet bij winst voor de thuisploeg. Het lijkt in ieder geval een mooie mogelijkheid om eens een gokje te wagen op deze duivelse wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment