HomeWinstgevende weddenschappen met SurebetsGeen categorieWinstgevende weddenschappen met Surebets

Winstgevende weddenschappen met Surebets

Je hebt alle vertrouwen in de weddenschappen die je aangaat. Maar helaas heb je geen enkele controle over de wedstrijd. De kans dat je regelmatig een weddenschap verliest, is dus groot. Tenminste, dat zou je denken. Want er is een manier waarop je elke weddenschap winstgevend kunt maken. Dit heet een surebet. Voor surebets heb je ten eerste een account nodig bij meerdere bookmakers. Daarnaast moet je snel kunnen handelen. Voor je het weet, zijn is de kans op een surebet namelijk alweer voorbij. En o ja, een goed gevulde portemonnee is ook wel handig. De winstmarges zijn doorgaans vrij klein waardoor surebets vooral geschikt zijn voor de serieuzere gokkers.

Twee bookmakers + meerdere inzetten = gegarandeerde winst

Elke bookmaker bepaalt per weddenschap zijn eigen odds. Dat betekent ook dat er de nodige verschillen ontstaan. Bij de meeste wedstrijden is dit verschil redelijk klein. En als je gaat voor een surebet, dan zijn dit de weddenschappen die je meteen links moet laten liggen. Jij bent namelijk op zoek naar een weddenschap waarbij de odds bij de ene bookmaker zo sterk verschillen van de odds bij de andere bookmaker, dat je gegarandeerd winst maakt.

Voor een surebet moet je bij beide bookmakers op één en dezelfde wedstrijd gokken. Bij bookmaker A wed je op de ene uitkomst, terwijl je bij bookmaker B je geld inzet op de andere uitkomst. Doordat beide bookmakers de wedstrijd totaal anders hebben ingeschat, worden de verliezen gedekt. Sterker nog: ongeacht de uitslag levert een surebet altijd een positief saldo op.

Zo werkt een surebet in de praktijk

Een surebet klinkt ingewikkelder dan het is. Een voorbeeld maakt namelijk al heel wat duidelijk. Laten we eens kijken naar een wedstrijd uit de Britse Premier League tussen Newcastle en Swansea. De algemene verwachting is dat Newcastle het duel wint of minstens gelijkspeelt. Toch zijn de bookmakers het er niet over eens hoe groot het verschil gaat zijn. Voor een simpele 1×2 weddenschap levert dit de volgende odds op bij Unibet en Bwin:

Bij Unibet de volgende quoteringen:
1:
3.04          x: 3.64          2: 2.30

En bij Bwin de volgende quoteringen:
1:
3.81          x: 3.40          2: 1.90

Nu wordt het tijd om te rekenen. Want hoeveel houd je over als je geld inzet bij Unibet én bij Bwin? Stel je wilt in totaal €100,- inzetten op deze wedstrijd tussen Newcastle en Swansea. Er zijn drie uitkomsten mogelijk, dus dat geld moet je slim verdelen. Bij Bwin zetten we €27,- in op winst voor Newcastle, terwijl we bij Unibet €28,26 en €44,73 inzetten op respectievelijk gelijkspel en winst voor Swansea. Aan het einde van de wedstrijd zijn dit de mogelijkheden:

Newcastle heeft gewonnen:

  • Winst bij Bwin: 27 x 3.81 = €102,87
  • Verlies bij Unibet: 28,26 + 44,73 = €72,99
  • Dat betekent een uiteindelijke winst van: €2,88

Het duel eindigt in gelijkspel:

  • Winst bij Unibet: 28,26 x 3.64 = €102,86
  • Verlies bij Bwin en Unibet: 27 + 44,73 = €71,73
  • Dat betekent een uiteindelijke winst van: €2,87

Swansea wint verrassend:

  • Winst bij Unibet: 44,73 x 2.30 = €102,87
  • Verlies bij Bwin en Unibet: 27 + 28,26 = €55,26
  • Dat betekent een uiteindelijke winst van: €2,88

Vergelijken: onmisbaar bij elke surebet

Bovenstaand voorbeeld roept ongetwijfeld nieuwe vragen op. Want om gegarandeerd winst te maken, is de juiste verdeling van de inzet essentieel. Je vergelijkt de verschillende quoteringen bij de verschillende online bookmakers. In sommige gevallen ben je zelfs zo gelukkig dat je zelf niet aan het rekenen te slaan om erachter te komen hoe je het geld moet verdelen. Via verschillende overzichten op het internet wordt je van tientallen quoteringen bij verschillende bookmakers op de hoogte gehouden. En daar zitten grote namen als Unibet, Bwin en Bet365 vrijwel altijd wel tussen. Zo’n overzicht van alle quoteringen helpt je om een goede wedstrijd uit te zoeken. Maar er is meer. Dankzij de handige rekentool kun je per wedstrijd ook berekenen hoeveel je in moet zetten om winstgevend te zijn. Ideaal dus voor alle surebets.

Waar loop je tegenaan bij surebets?

Het zal je niet verbazen dat bookmakers geen groot fan van surebets zijn. Ze doen er dan ook alles aan om te voorkomen dat spelers met deze strategie hun winst behalen. Dus als je een goede weddenschap tegenkomt, moet je snel handelen. Voor je het weet, hebben de bookmakers het in de gaten en passen ze hun quoteringen aan. Een echte surebet staat vaak niet langer dan 15 minuten.

Er is dus snelheid geboden. Maar dat brengt meteen risico’s met zich mee. De kans op fouten of een miscalculatie is groot. En dan ben je het voordeel van een surebet snel kwijt. Daar komt ook nog eens bij dat je behoorlijk wat geld in moet zetten om er echt een mooi winstbedrag aan over te houden. In ons voorbeeld hierboven heeft een inzet van €100,- slechts een winst opgeleverd van €2,88. Je kunt je afvragen of deze kleine winstmarge het waard is om je op surebets te focussen.

Om de kleine winstmarge te compenseren, kun je de inzet flink omhoog gooien. Waar je normaal €100,- op een wedstrijd in zou zetten, durf je het nu misschien wel aan om naar de €500,- te gaan. Een surebet levert immers sowieso winst op. Voor je meteen je saldo aanvult, is het overigens verstandig om te kijken of jouw bookmakers geen limieten hanteren. Je hebt namelijk een groot probleem als je bij de eerste bookmaker hebt ingezet en er vervolgens achter komt dat de tweede bookmaker roet in het eten gooit met een strenge limiet.

Ga je voor een surebet? Blijf gefocust!

Bij surebets maak je slim gebruik van het verschil in odds. Zo slim zelfs dat je weddenschap in theorie altijd winstgevend is. In de praktijk kan er helaas veel misgaan. Je reageert te laat, maakt fouten in de berekening of je loopt opeens tegen limieten aan. Belangrijk is dus dat je gefocust blijft en gericht te werk gaat. Alleen zo zal jouw surebet ook echt winstgevend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment