HomeFC Utrecht underdog in wedstrijd tegen AjaxGeen categorieFC Utrecht underdog in wedstrijd tegen Ajax

FC Utrecht underdog in wedstrijd tegen Ajax

Aanstaande zondag om 12.30 ontvangt FC Utrecht aartsrivaal Ajax. De wedstrijd is altijd beladen, en niet zelden laat Ajax hier punten liggen. Deze editie is nog eens extra speciaal. Slechts enkele weken geleden zat Erik ten Hag nog als coach van FC Utrecht op de bank in de Galgenwaard. Nu komt hij weer terug, maar zal gaan zitten in de andere dug-out. Vooral voor kersverse Ajax-coach zal het dus een bijzondere middag worden. Als we de bookmakers moeten geloven wordt het ook een succesvolle middag voor ten Hag. Zij zetten namelijk zwaar in op winst voor de Ajacieden. Wij verwachten echter niet dat zit zonder slag of stoot zal gaan, zeker gezien de winst van Utrecht in Amsterdam eerder dit seizoen (1-2).

Ten Hag: “Wij zijn Ajax”

Ten Hag is afgelopen zondag lekker van start gegaan met een verdiende 2-0 overwinning tegen Feyenoord. De puristen onder de Ajaxsupporters hoeven bovendien ook niet te vrezen dat ten Hag het aanvallende voetbal zal afschaffen. Met het aantrekken van linksback Tagliafico en rechtsback Kristensen lijkt de oefenmeester de nadruk te leggen op de verdediging. Dat niets minder waar is en dat hij bovendien al prima ingeburgerd is in Amsterdam bleek uit de woorden van Ten Hag in aanloop naar de klassieker: “Wij zijn Ajax, wij gaan van onszelf uit”. Dit werd vervolgens met dikke zwarte inkt onderstreept toen bleek dat de nieuwe Argentijnse linksback ook volop mee deed in de aanval, met zelfs al een eerste assist tot gevolg.

Jean-Paul de Jong: “Ik voel me scherp”

In Utrecht nam Mister Utrecht Jean-Paul de Jong het stokje over van Ten Hag. Ook voor hem begint het nieuwe jaar met vuurwerk. Achtereenvolgens speelt Utrecht tegen AZ, Feyenoord en Ajax. Dat is allesbehalve een makkelijk begin, maar de Jong is er klaar voor: “Ik voel me scherp”, aldus de geboren Utrechtenaar. Volgens aanvoerder Willem Janssen zou de bevlogenheid van de Jong wel eens zijn belangrijkste wapen als trainer zijn. Dat bleek al afgelopen weekend tegen AZ. Op karakter  werd er een punt uit het vuur gesleept. De ploeg speelde met het hart en kwam dik verdiend terug van een achterstand. In Utrecht zijn ze zeker klaar voor het restant van deze loodzware week.

Statistieken en quoteringen voor FC Utrecht vs Ajax Amsterdam

Dat FC Utrecht voor Ajax allesbehalve een ‘walkover’, werd afgelopen 5 november in Amsterdam wel duidelijk. Ten Hag nam toen de drie punten mee naar Utrecht. Als we de bookmakers moeten geloven neemt hij de punten aanstaande zondag weer mee terug naar Amsterdam. Ajax is favoriet bij de bookies en dat uit zich odds van slechts x 1.70 bij een winst van uitploeg op Mybet. Mocht Utrecht winnen en je hebt hierop ingezet, dan krijg je 4.50 keer je inleg terug. Een gelijkspel wordt beloond met odds van 4.10. De bookies lijken te redeneren dat een het gemis van ten Hag een nieuwe stunt voor FC Utrecht een stuk minder waarschijnlijk maakt. Duiken we echter de statistieken in, dan zien we dat van de laatste acht (!) competitiewedstrijden van Ajax in Utrecht er slechts één door de Amsterdammers winnend werd afgesloten. Drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en maar liefst vier keer won Utrecht. Dit biedt dus zeker kansen voor wie op de statistieken durft te vertrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment