Home9 tips om rijk te worden met voetbalweddenGeen categorie9 tips om rijk te worden met voetbalwedden

9 tips om rijk te worden met voetbalwedden

Je kunt natuurlijk hopen dat je ooit rijk wordt met de lotto. Maar zeg eens eerlijk… hoeveel heb jij gewonnen met al die keren dat je een lot kocht? Waarschijnlijk niet zoveel. De kans dat je in al die jaren meer geld hebt uitgegeven aan loterijen dan dat je gewonnen hebt, is groot. Bij dit soort gokspellen draait het dan ook puur om geluk. En dat terwijl het veel interessanter is wanneer je zelf invloed hebt op het spel. Met het wedden op voetbal heb je de touwtjes wel in handen. Jij bepaalt de weddenschap, de inzet én je gaat op zoek naar de hoogste quoteringen. Bovendien zorgt jouw voetbalkennis ervoor dat het winnen van een weddenschap geen kwestie van geluk is. Verwacht niet dat je van de ene op de andere dag opeens miljonair wordt met voetbalweddenschappen. Toch kun je er een mooi geldbedrag aan overhouden. Met deze 9 tips word jij misschien wel rijk…

Tip 1: Begrijp hoe bookmakers te werk gaan

Bij elke weddenschap zijn er twee partijen: jij en de bookmaker. Pas als je weet hoe bookmakers te werk gaan, kun je hen verslaan.

In de gokwereld zijn zogenaamde odds compilers verantwoordelijk voor het bepalen van de quoteringen. Zij baseren zich hierbij puur op de feiten. En dat is dus ook de manier waarop jij naar een wedstrijd moet kijken. Verdiep je in de statistieken, volg het actuele sportnieuws en maak een gedegen inschatting van de wedstrijd. Precies zoals de odds compilers dat ook doen. Dit is de enige manier om de strijd met enige regelmaat te winnen.

Tip 1: Combineer weddenschappen voor extra hoge winst

Wie nog maar weinig ervaring heeft met het gokken op voetbal, kan het beste beginnen met een enkelvoudige weddenschap. Je gaat dan één weddenschap tegelijk aan en die win of verlies je. Duidelijk genoeg.

Om rijk te worden met voetbalweddenschappen zijn hoge quoteringen cruciaal. Een combiweddenschap is een slimme manier om de winst te verhogen. Je wedt dan op meerdere wedstrijden tegelijkertijd en je moet elke weddenschap winnen. Daar staat tegenover dat de quoteringen van alle wedstrijden met elkaar worden vermenigvuldigd. Stel je combineert drie weddenschap, waarbij de quoteringen 1.29, 1.72 en 2.50 zijn. Door de vermenigvuldiging is elke ingezette euro een bedrag waard van € 5,54. Kies wel verstandig. Het risico dat je één van de weddenschappen (en dus de totale inzet) verliest, is relatief groot.

Tip 3: Kansberekening is je beste vriend

Kansberekening is een essentiële factor bij voetbalweddenschappen. De bookmaker maakt een inschatting van de wedstrijd en past de quoteringen daar op aan. Jij maakt ook een inschatting van de wedstrijd en kijkt of de kans dat iets gebeurt overeenkomt met de quoteringen die de bookmaker heeft toegekend. Kansberekening laat je dus simpelweg zien hoe het zit met de value van een weddenschap.

De meest succesvolle gokkers zweren bij value betting. Stel je staat voor een T-splitsing en je weet niet of je vrienden in de andere auto linksaf of rechtsaf zijn gegaan. Dan heb je alsnog 50% kans dat je goed zit. Als we dit percentage omzetten in quoteringen, dan komen we uit op (100/50 =) 2.00. Wanneer je de kans inschat op 50% terwijl de quoteringen hoger liggen dan 2.00, heb je value gevonden.

Value betting vraagt om de nodige gokervaring en natuurlijk expertise op het gebied van voetbal. Stel je gaat voor de wedstrijd Heerenveen (quoteringen 1.51) en Sparta (quoteringen 6.35). Is het dan slim om je geld in te zetten op Sparta? Volgens de bookmaker niet. Maar nadat jij je in de wedstrijd hebt verdiept, verwacht je misschien dat Heerenveen 66% kans heeft om te winnen en Sparta toch nog 17%. Volgens deze percentages zouden quoteringen uit moeten komen op 1.51 en 5.88. Voor value betters is inzetten op Sparta dus zeker interessant.

Tip 4: Volg een vaste strategie en richt je op de lange termijn

Bij loterijen kun je in één klap rijk worden als je de jackpot wint. Richt je je pijlen liever op voetbalweddenschappen? Accepteer dan dat je bezig bent voor de lange termijn. De € 100,- die je misschien inzet op een wedstrijd, levert nu eenmaal niet direct duizenden euro’s op.

Omdat je voor de lange termijn gaat, is het belangrijk om je vast te houden aan een goede strategie. Dat hoeft echt geen ingenieus uitgewerkt plan te zijn. Regels als ‘ik zet per weddenschap 1/50 van mijn gokbudget in’ of ‘ik houd me alleen bezig met het wedtype Draw No Bet’ geven je al voldoende houvast om gestructureerd te werk te gaan. Uiteindelijk betaalt het volgen van een vaste strategie zich uit. Dat komt grotendeels doordat je niet naar je emoties luistert, maar naar je verstand.

Tip 5: Bewaar te allen tijde je kalmte

Over emoties gesproken… gokken maakt voetbalwedstrijden zo spannend dat je geneigd bent om gekke sprongen te maken. Je had met jezelf afgesproken dat je vandaag niet meer dan € 200,- in zou zetten. Maar je verliest een paar weddenschappen en je raakt gefrustreerd. Luister je naar je emotie, dan zet je toch meer geld in om het verlies te compenseren. En daarin onderscheid je een recreatieve gokker van een professional. De laatste groep weet altijd de kalmte te bewaren, wat de omstandigheden ook zijn. Als je reageert op emotie, dan ga je gegarandeerd verlies draaien.

Tip 6: Elke weddenschap is een nieuwe weddenschap

Stel je wedt op een wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool en de thuisploeg weet overtuigend de winnen. Dan ben je misschien geneigd om de volgende keer weer in te zetten op winst voor Manchester. Maar is het wel verstandig om stug voort te borduren op eerdere successen? Het antwoord hierop is nee. In de tussenliggende periode kan er veel gebeuren, zelfs als het maar om een paar dagen gaat. Bekijk elke weddenschap dus als een afzonderlijke weddenschap. Dat betekent dat je je opnieuw in de statistieken verdiept en kijkt wat het actuele voetbalnieuws brengt. Let op het voordeel van de thuisploeg, de blessures, de vorm waarin de spelers verkeren enzovoort.

Positieve ervaringen uit het verleden moet je loslaten, net als de negatieve ervaringen. Het kan gebeuren dat je twee, drie of misschien zelfs vier weddenschappen achter elkaar verliest. Laat de moed niet zakken en beschouw elke weddenschap als een nieuwe kans. Zo kom je vanzelf weer in een positieve flow.

Tip 7: Verdiep je ook eens in de kleinere teams en competities

Als je puur op gevoel kiest, ga je waarschijnlijk voor een belangrijke wedstrijd. Het EK, WK, de Champions League en kaskrakers uit de grotere voetbalcompetities trekken veel gokkers aan. En dat weten de bookmakers natuurlijk ook. De value gaat omlaag waardoor deze spannende wedstrijd opeens niet meer zo aantrekkelijk is. Wij raden je daarom aan om je eens te verdiepen in de kleinere competities en wedstrijden die minder hoog in aanzien staan. Hier kun je zomaar een grote slag slaan.

Tip 8: Vergelijk de quoteringen bij verschillende bookmakers

Je weet inmiddels hoe de hoogte van de quoteringen worden bepaald. Maar je moet ook weten dat er niet maar één groep van odds compilers is die vervolgens de quoteringen doorgeven aan alle bookmakers. Vooral de grotere bookmakers hebben zelf mensen in dienst die deze taak op zich nemen. Dat betekent dat er bij de verschillende wedkantoren automatisch verschillende quoteringen te vinden zijn.

Dit verschil ontstaat trouwens niet alleen doordat de odds compilers net een andere inschatting van de wedstrijd maken. Concurrentie speelt namelijk minstens zo’n belangrijke rol. Sommige bookmakers kiezen er bijvoorbeeld standaard voor om boven het gemiddelde te gaan zitten zodat meer en meer spelers bij hun gaan gokken. Per wedstrijd en weddenschap verschilt het ook nog eens welke bookmaker de hoogste quoteringen aanbiedt. Het loont zich dus om accounts bij twee of drie wedkantoren aan te maken en zo de beste partij te kiezen voor jouw weddenschap.

Tip 9: Laat je niet verleiden door onredelijk hoge quoteringen

Het is nu eenmaal een feit: hoe hoger de quoteringen, hoe hoger de winst. Het is heel verleidelijk om een weddenschap uit te zoeken waar 5.00 of het liefst een nog hoger getal achter staat. Je moet je alleen altijd afvragen of het ook echt reëel is dat je de weddenschap wint.

Bij een Bundesliga wedstrijd tussen Bayern München en TSG Hoffenheim (seizoen 2017/2018) laat Betsson de volgende cijfers zien bij een standaard 1×2 weddenschap: (1) 1.20, (x) 7.55, (2) 12.50. Normaal gesproken is Bayern al de grote favoriet, maar het thuisvoordeel zorgt voor nog meer vertrouwen in de club. Denk je eens in wat voor grote klapper je kunt maken als je gokt op winst voor TSG Hoffenheim. Eén probleem: ze moeten dan wel vaker weten te scoren dan de Münchenaren. Bij zulke hoge quoteringen is de kans volgens de bookmakers wel erg klein dat dat gebeurt. Ook combiweddenschappen kunnen een valkuil zijn. Probeer altijd een goede balans te vinden tussen het mogelijke winstbedrag en het risico dat je loopt om de weddenschap te winnen. De gulden middenweg is vaak de beste keuze.

Heb je na het lezen van deze 9 tips al een goed beeld gekregen van hoe jij het aan gaat pakken? En denk je dat jij het in je hebt om mooie geldbedragen te winnen met voetbalweddenschappen? Ga dan op zoek naar een bookmaker, maak een account aan en laat zien wat je kunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment