HomeVerschillende soorten weddenschappen bij voetbalweddenGeen categorieVerschillende soorten weddenschappen bij voetbalwedden

Verschillende soorten weddenschappen bij voetbalwedden

Heb je zin in een voetbalweddenschap? Grote kans dat je gokt op de eindscore of voorspelt welk van de twee teams er wint. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Met dit handige overzicht heb je binnen no time de perfecte weddenschap gevonden!

De standaard 1×2 weddenschap

Als je naar het sportsbook van jouw bookmaker gaat, zie je meteen een lange lijst met wedstrijden staan. De quoteringen die erachter staan, horen bij het populairste wedtype dat er is: de 1×2 weddenschap. Bij deze meest gespeelde weddenschap zijn er drie uitslagen mogelijk:

  • (1): de thuisploeg wint de wedstrijd
  • (x): het duel eindigt in gelijkspel
  • (2): na het eindsignaal gaat de uitploeg met de winst naar huis

Voor de 1×2 weddenschap maakt het niets uit hoe vaak er in totaal gescoord wordt. Winst is winst en gelijkspel is gelijkspel. Kijk wel even goed na wat de regels zijn bij een verlenging. Bij sommige toernooien houdt het voor de 1×2 weddenschap namelijk echt op na 90 minuten. Wat er in de verlenging gebeurt, is voor jou dan niet meer interessant.

Correct score: voorspel de einduitslag

Bij een 1×2 weddenschap heeft het aantal doelpunten geen enkele invloed op het spel. Of er nu één, twee of drie doelpunten verschil zijn, het maakt allemaal niet uit. Dat is bij de correct score weddenschap wel anders. Hierbij moet je precies voorspellen hoe de stand er aan het einde van de wedstrijd uitziet. Wordt het 1-1, 2-0 of ben je toch overtuigd van een 0-1? De exacte uitslag voorspellen is natuurlijk een stuk lastiger dan alleen zeggen wie er wint. Daarom levert dit wedtype zeer aantrekkelijke quoteringen op.

Halftime/fulltime weddenschap

De halftime/fulltime weddenschap (ook wel de HT/FT weddenschap genoemd) bestaat in feite uit twee delen. Je voorspelt hoe de wedstrijd eruitziet bij de rust (halftime) én na het klinken van het eindsignaal (fulltime) . Ook hier richt je je alleen op winst voor de thuisploeg (1), gelijkspel (x) of winst voor de uitploeg (2). Geef je de voorspelling x/1 door? Dan verwacht je dus dat de eerste helft in gelijkspel eindigt, terwijl uiteindelijk de thuisploeg weet te winnen.

Ga voor meer of minder met een Over/Under weddenschap

Bookmakers werken bij over/under weddenschappen met getallen als 0.5, 1.5 en 2.5. Het is jouw taak om te voorspellen of iets vaker (over) of minder vaak (under) gebeurt dan de gezette standaard. Stel je gaat voor over/under 1.5, waarbij je je richt op het aantal doelpunten. De vraag is dan of er meer of minder dan 1.5 ballen in het doel gaan. Je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken dan je zelf wilt. Een weddenschap als ‘under 0.5’ is risicovol, maar het levert logischerwijs wel veel hogere quoteringen op dan wanneer je voor ‘over 0.5’ gaat.

50% winkans met een even/oneven weddenschap

Bij de meeste weddenschappen is het erg belangrijk dat je over genoeg voetbalkennis beschikt. Ben je niet zo’n expert, maar wil je toch eens gaan wedden op voetbal? Dan is een even/oneven weddenschap misschien wat voor jou. Hierbij speelt de factor geluk een grote rol, en je hebt ook nog eens 50% om te winnen. Bij de bekendste variant voorspel je of het aantal doelpunten even of oneven is. Al is dit wedtype natuurlijk net zo geschikt voor het aantal corners of gele kaarten.

Draw No Bet: krijg je inzet terug bij gelijkspel

De standaard 1×2 weddenschap heeft drie mogelijke uitkomsten. Bij de Draw No Bet weddenschap blijven daar nog maar twee opties van over: winst voor de thuis- óf de uitploeg. Maar een wedstrijd kan altijd in gelijkspel eindigen. In dat geval win je niet en verlies je niet. Je krijg je inzet namelijk gewoon terug.

Verhoog de winkans met Double Chance

De naam zegt eigenlijk alles al bij Double Chance oftewel de dubbele kans weddenschap. Want je verdubbelt de kans dat je de weddenschap wint. Het uitgangspunt van dit wedtype is de reguliere 1×2 weddenschap. Alleen zet je je geld nu niet in op één van de drie opties, maar op twee. De hogere winkans wordt gecompenseerd met lagere quoteringen. Bedenk dus goed of je hier wel verstandig aan doet.

Richt je op één enkele speler

Bij bovenstaande weddenschappen ging het allemaal om de prestatie van de teams. Het hele team wint of maakt gezamenlijk meer of minder dan 1.5 doelpunten. Toch is het ook interessant om je te richten op de afzonderlijke spelers. Wie gaat volgens jou bijvoorbeeld de eerste goal maken? En scoort die ene spits meer of minder dan 0.5 doelpunten tijdens de wedstrijd? Er zijn zelfs bookmakers waarbij je mag voorspellen of een bepaalde speler een kaart krijgt. Zo kan jouw favoriete spelers zomaar een groot geldbedrag opleveren.

Wedden met een handicap

Zijn de quoteringen bij de gewone weddenschappen niet goed genoeg? Of wil je jezelf extra uitdagen en durf je het aan om risico te nemen? Dan kun je gaan wedden met een handicap. De bekendste varianten zijn de Asian Handicap en 3-Way Handicap. Hoewel beide weddenschappen net iets anders werken, is de basis hetzelfde: er is een virtuele voorsprong voor één van beide teams. En dat maakt zelfs de meest oninteressante wedstrijd interessant. Want wat als je de underdog een virtuele voorsprong geeft van twee doelpunten? De kans dat de topfavoriet dan alsnog weet te winnen, wordt opeens een stuk kleiner. Maar door de hoge quoteringen is het toch spannend om deze weddenschap aan te gaan.

Enkelvoudige en meervoudige weddenschappen

Wedden met een handicap kan de quoteringen behoorlijk verhogen. Datzelfde geldt voor een meervoudige weddenschap (of multi bet). De meeste gokkers die net beginnen, kiezen voor een single bet. Je gaat dan één weddenschap tegelijk aan, die je wint of verliest. Bij een multi bet vul je je wedbriefje met meerdere weddenschappen, die je allemaal goed moet hebben. Alleen dan is de winst voor jou. Hoe meer weddenschappen je combineert, hoe lastiger het wordt én hoe hoger de quoteringen zijn. Beginners kunnen zo’n multi bet voorlopig het beste even links laten liggen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer weddenschappen die je tegen kunt komen bij het wedden op voetbal. Probeer een aantal wedtypes uit en je ontdekt vanzelf wat jou het beste ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment