HomeCash-out optie bij voetbalwedden: een goed idee of niet?Geen categorieCash-out optie bij voetbalwedden: een goed idee of niet?

Cash-out optie bij voetbalwedden: een goed idee of niet?

Cash-out optie bij voetbalwedden

Bookmakers zijn constant op zoek naar manieren om sportweddenschappen en voetbalwedden voor een breder publiek aantrekkelijker te maken. Voor degenen die niet zo avontuurlijk zijn ingesteld, is er de cash-out optie. Maar wat kun je er precies mee? En is het voor jou als gokker wel voordelig of zijn het toch de bookmakers die ervan profiteren? Pas als je goed geïnformeerd bent, kun je beslissen of cash-out voor jou een slimme optie is.

Zo werkt de cash-out optie

Betfirst kondigt de cash-out optie graag aan als de revolutie in de wereld van het online gokken. Ook andere bookmakers pronken graag met de mogelijkheid om een vervroegde winstuitkering aan te vragen. Want dat is in feite wat de cash-out optie inhoudt.

De cash-out optie biedt gokkers de kans om een extra zekerheid in te bouwen. Je kunt de weddenschap namelijk voor het einde van de wedstrijd gedeeltelijk of helemaal stopzetten. Op deze manier kun je de verliezen beperken of alvast een deel van de winst veiligstellen. Stel je gaat voor een live weddenschap bij de Champions League wedstrijd tussen AS Roma en FC Barcelona. De Spanjaarden hebben het eerste duel met ruime cijfers gewonnen, dus je gokt bij de return op een eindstand van 1-2. Je zet € 10,- in, en de bookmaker heeft de quoteringen bij het begin van de wedstrijd vastgesteld op 2.40. Een potentiële winst van € 14,- dus. Maar al binnen 10 minuten heeft AS Roma gescoord en aan het einde van de eerste helft heb je geen vertrouwen meer in winst voor Barcelona. Op dat moment kun je tot een soort compromis komen met de bookmaker. Je krijgt € 6,- aangeboden als je de weddenschap stopt óf je kunt doorgaan en waarschijnlijk je hele inzet verliezen. Beter iets dan niets, toch?

Andersom kan natuurlijk ook. Barcelona komt op winst en weet de stand op 1-2 te brengen. Je loopt dan het risico dat er aan de ene of andere kant nog gescoord wordt. Met de cash-out optie kun je de winst veiligstellen, al staat daar wel een lager winstbedrag tegenover dan wanneer je de 90 minuten uitzit. Het is aan jou om te beslissen of je die spanning aan kunt of dat je toch voor zekerheid gaat.

Wat levert de cash-out optie de bookmakers op?

Zo op het eerste oog lijkt het een verstandige keuze om de cash-out optie in te zetten. Maar bedenk je wel dat je met deze constructie ook veel geld misloopt. Want was het echt wel nodig om de weddenschap bij een 1-2 tussenstand af te breken? Als blijkt dat er tijdens de wedstrijd niets meer verandert, baal je toch. Bovendien moet je je altijd afvragen of de bookmaker wel een eerlijke deal biedt. Dit kun je controleren met de volgende formule: ((X*(Y-1) – (X*(Z-1)))/Z. Hierbij staat de X voor de oorspronkelijke inzet, de Y voor de oorspronkelijke quotering en de Z voor de quotering op het moment van de cash-out. Na een snelle berekening kan zomaar blijken dat de bookmaker zichzelf een financieel voordeeltje geeft. Druk dus nooit klakkeloos op de cash-out knop zonder dat je zeker weet dat dit de beste optie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment