HomeWie wint de nacompetitie?Geen categorieWie wint de nacompetitie?

Wie wint de nacompetitie?

Voetbalwedden op nacompetitie

Voor veel clubs uit de Eredivisie en Jupiler League zit het seizoen erop. Zij kunnen zich gaan richten op de zomerstop, die ongetwijfeld weer volop gevuld is met transfers. Maar niet alle clubs kunnen hun focus al verschuiven naar het volgende seizoen. De play-offs zijn namelijk nog volop bezig. Het is inmiddels duidelijk dat FC Twente degradeert en Fortuna Sittard promoveert. De rest wordt uitgevochten tijdens de nacompetitie. Voor veel fans is dit een spannende periode. Wordt het misschien Telstar, NEC of toch De Graafschap? Of weten Sparta en Roda JC de play-offs te winnen en blijven zij gewoon in de Eredivisie? Eén ding is zeker: de nacompetitie is perfect voor iedere voetballiefhebber die wel van een gokje houdt. 

De strijd om de laatste twee plekken in de Eredivisie

Aan het einde van het voetbalseizoen zijn er altijd veel prijzen te verdelen. PSV werd kampioen in de Eredivisie, en in de Jupiler League was die eer weggelegd voor Jong Ajax. Helaas voor de jonge Ajacieden zit promotie er niet in. Bij de toetreding van beloftenteams heeft de KNVB strenge regels opgesteld, en één daarvan is dat zij niet door mogen stromen naar de Eredivisie. De nummer twee van dit seizoen heeft dus geluk. Fortuna Sittard promoveert hierdoor automatisch naar het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal. De vraag is alleen wie er volgend seizoen nog meer in de Eredivisie te bewonderen zijn. Er zijn acht gegadigden die strijden om twee plekken. Op donderdag 10 mei worden de eerste halve finales gespeeld. Drie dagen later is het tijd voor de returns. De vier clubs die overblijven, spelen op 17 en 20 de finales. Daarna weten we pas zeker hoe de Eredivisie en de Jupiler League er volgend seizoen uit gaan zien.

Het schema voor de play-offs

Roda JC en Sparta Rotterdam kenden beide geen al te gelukkig seizoen in de Eredivisie. Maar als nummer 16 en 17 van de hoogste divisie in het Nederlands voetbal, hebben ze wel een streepje voor bij de play-offs. Zij mogen het opnemen tegen de clubs die zich via de periodestand en eerste ronde van de nacompetitie hebben geplaatst voor de halve finales. Roda JC speelt tegen Almere City, terwijl Sparta het op moet nemen tegen FC Dordrecht.

De andere twee halve finales worden gespeeld door de vier clubs die het hoogst geëindigd zijn in de Jupiler League. Dit zijn NEC (na Jong Ajax en Fortuna Sittard de nummer 3), De Graafschap (de nummer 4), Telstar (de nummer 6) en Emmen (de nummer 7). Net als Jong Ajax maakt ook Jong PSV als nummer 5 van dit seizoen geen kans op promotie. Hierdoor is FC Emmen aan het rijtje toegevoegd. Zij spelen de halve finales tegen NEC. Dat betekent dat De Graafschap en Telstart tot elkaar veroordeeld zijn. 

Wat zeggen de bookmakers?

In de nacompetitie staat veel op het spel. Dat belooft dus weer een aantal mooie wedstrijden met hopelijk goed en aanvallend voetbal. De bookmakers hebben hun favorieten voor de halve finales al bepaald. De verwachting is dat Roda JC, Sparta, De Graafschap en NEC doorstoten naar de finales. Daar zou Roda het dan op moeten nemen tegen De Graafschap, terwijl Sparta en NEC strijden om die andere plek in de Eredivisie. Of het echt zo gaat lopen? We gaan het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment