HomeWedden op de Champions League kwalificatiesGeen categorieWedden op de Champions League kwalificaties

Wedden op de Champions League kwalificaties

Wedden op Champions League

Dit jaar is er in het voetbal amper sprake van een zomerstop. Het WK in Rusland was nog niet afgelopen of de voorrondes voor de Champions League waren al begonnen. Voor Nederland zijn PSV en Ajax in de race om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. De Amsterdammers zijn komende woensdag aan de beurt, als de tweede kwalificatieronde begint. PSV heeft als regerend kampioen van Nederland wat langer de tijd om zich voor te bereiden. De Eindhovenaren moeten zich gaan bewijzen tijdens de play-off ronde, die eind augustus van start gaat.

26 clubs ontspringen de kwalificatie

Alle Europese profclubs dromen ervan om mee te mogen doen met het hoofdtoernooi van de Champions League. Voor topteams zoals Real Madrid, Manchester United, Schalke 04 en Juventus is dat elk jaar bijna een vanzelfsprekendheid. Andere clubs moeten zich eerst zien te plaatsen via het kwalificatietoernooi. En deze kwalificatie is natuurlijk weer interessant voor bookmakers en gokkers.

Voor directe plaatsing vormt de UEFA-ranglijst het uitgangspunt. De landen uit de top 4 (Spanje, Engeland, Italië en Duitsland) mogen ieder de vier hoogst geplaatste clubs naar het hoofdtoernooi sturen. De nummer 5 en 6 van de ranking (Frankrijk en Rusland) hebben beide recht op twee plekken. Van de laatste landen uit de top 10 (Portugal, Oekraïne, België en Turkije) gaat alleen de kampioen rechtstreeks door naar het hoofdtoernooi. Op basis van de prestaties tijdens de Champions League en Europa League van vorig seizoen, worden er nog twee teams aan het lijstje toegevoegd. In totaal zijn er 26 clubs direct geplaatst; de rest strijd tijdens de kwalificatie om de overige zes tickets voor het hoofdtoernooi. 

De ingewikkelde constructie die de kwalificatie heet

De kwalificatie voor de Champions League is de afgelopen jaren behoorlijk complex geworden. Er is een voorronde, een eerste kwalificatieronde, een tweede kwalificatieronde, een derde kwalificatieronde en een play-off ronde. Ook hier bepaalt de UEFA-ranking wie wanneer instroomt. Voor de nummer 2 van Nederland is dit dus de tweede kwalificatieronde. Ajax speelt op woensdag 25 juli thuis tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Precies een week later is de return. Als de Ajacieden winnen, gaan ze door naar de derde kwalificatieronde. Weten ze hier weer te winnen, dan lonkt de allerlaatste ronde van het kwalificatietoernooi: de play-offs.

In de play-off ronde gaan we sowieso PSV terugzien. Als kampioen van Nederland hoeven de Eindhovenaren zich maar tijdens één heen- en terugwedstrijd te laten gelden. De wedstrijden worden gespeeld op 21/22 augustus en 28/29 augustus. Voor de zes clubs die de play-off ronde overleven, ligt er ticket naar de Champions League klaar. 

Wie komt volgens jou de kwalificatierondes door?

Op donderdag 30 augustus vindt de loting plaats voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Tot die tijd kun je volop gokken op de wedstrijden uit de kwalificaties. Op dit moment staan de weddenschappen online voor de tweede kwalificatieronde. Grote bookmakers zoals Unibet en Betfirst geloven er heilig in dat de Ajacieden Sturm Graz moeten kunnen verslaan. Quoteringen voor winst voor Ajax liggen rond de 1.30, voor Sturm Graz is dat gemiddeld 9.00. Dit duel lijkt dus niet echt een uitdaging voor jou als gokker. Maar gelukkig zijn er voor deze ronde nog negen andere kwalificatieduels om op te voetbalwedden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment