HomeVertrouw op je voetbalkennis en ga voor value bettingGeen categorieVertrouw op je voetbalkennis en ga voor value betting

Vertrouw op je voetbalkennis en ga voor value betting

Value betting

Er zijn verschillende manieren om een weddenschap uit te zoeken. Eén daarvan is door op zoek te gaan naar value. Dit zijn weddenschappen waarbij je meer kans hebt om te winnen dan dat de quoteringen suggereren. Bij value betting moet je wel goed weten wat je doet. Dus vergroot je voetbalkennis, volg de bookmakers en zo krijg je vanzelf de kennis die je nodig hebt voor een goede value bet.  

De cijfers zijn allesbepalend

Bookmakers bepalen per weddenschappen hoe hoog de quoteringen zijn. Voor een groot deel laten ze zich hiervoor leiden door allerlei statistieken en computer data. Maar natuurlijk is het vaststellen van de quoteringen ook een kwestie van interpretatie. En dat is precies waar jij je voordeel uit kunt halen.

Bij value betting draait het erom dat je weddenschappen vindt die meer opleveren dan verwacht. In de wereld van het voetbalbal wordt deze strategie meestal simpelweg uitgelegd aan de hand van een muntje. Bij een worp kunnen er maar twee uitkomsten zijn: het is kop of het is munt. Een kans van 50% staat bij de bookmakers gelijk aan een quotering van (100/50) 2.00. Stel de bookmaker biedt 2.05 als je je geld inzet op kop. Dan heb je een weddenschap gevonden met value. De quotering ligt immers hoger dan wat je zou verwachten. Bovendien kun je heel precies uitrekenen hoeveel value je gevonden hebt. In dit geval gaat het om ((50 x 2.05) – 100) 2,5%. Het is niet heel veel, dus misschien kun je een bookmaker vinden waar je meer value krijgt. 

De theorie is simpel, maar hoe zit het met de praktijk?

Zo simpel als de theorie is de praktijk natuurlijk niet. Het is namelijk nog een hele klus om te berekenen wat volgens jou goede quoteringen zijn. Bij een standaard 1×2 weddenschap weeg je de kansen van de twee team zorgvuldig tegen elkaar af. Hierbij telt alles mee. Zo kan een blessure van een van de spitsen van grote invloed zijn op de wedstrijd. Ook heeft de thuisclub misschien meer belang bij het winnen van de match dan de uitploeg. Uiteindelijk kom je uit op een logische verdeling in percentages. Bij een wedstrijd uit de Britse Premier League denk je misschien dat Chelsea 55% kans heeft om te winnen. Tegenstander Leicester City geef je 15% kans, terwijl je een gelijkspel inschat op 30%. Aan de hand een simpele formule (100% / winkans) kun je uitrekenen welke quoteringen je nodig hebt om die gulden middenweg te vinden. Bij winst voor Chelsea is dat 1.82, bij een gelijkspel 3.33 en bij winst voor Leicester City 6,67. Nu nog een bookmaker zien te vinden die die cijfers overtreft. 

Ga verstandig om met value betting

Value betting is voor beginnende gokkers erg lastig. Je moet de nodige ervaring hebben om in te kunnen schatten hoe hoog de quoteringen zouden moeten zijn. Maar dat wil niet zeggen dat beginnende gokkers value betting niet in hun achterhoofd kunnen houden. Verdiep je goed in de statistieken, de clubs, de scheidsrechter, het belang van de wedstrijd, enzovoort. Kijk daarnaast ook naar wat de verschillende bookmakers doen. Stel de quoteringen liggen bij de meeste wedkantoren net onder de 3.00. Maar er is er één die inzet op 3.30. Dan kan het zomaar zijn dat je value hebt gevonden. Ga hier wel verstandig mee om, want met deze cijfers is het ook heel reëel dat je de weddenschap verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment