HomeGokken op de Keukenkampioen DivisieGeen categorieGokken op de Keukenkampioen Divisie

Gokken op de Keukenkampioen Divisie

Gokken op de Keukenkampioen Divisie

Tot vorig jaar was de officiële naam van de Nederlandse Eerste Divisie de Jupiler League, maar er is een nieuwe sponsor. De Keukenkampioen Divisie is dit jaar extra spannend en interessant. Niet alleen door de deelname van verschillende reserveteams, die soms een onvoorspelbare factor zijn, maar ook door een drietal clubs met een rijke historie die normaliter in de eredivisie spelen: Sparta, Roda JC en FC Twente. Van de laatste is onlangs bekend geworden dat de degradatie van afgelopen seizoen een verhoging van het aantal seizoenkaarten heeft opgeleverd. Hetgeen best een opzienbarend feit is.

FC Twente is topfavoriet

De Eerste Divisie lijkt dit jaar sterker te zijn dan ooit. De onfortuinlijke degradaties van Sparta en Roda JC zorgen dit jaar voor veel sensatie. Maar de grootste club op het laagste niveau van betaald voetbal is komend seizoen FC Twente! Met een begroting van tussen 18 en 20 miljoen overtreffen ze menig Eredivisieclub. Clubs als Volendam, Telstar en RKC moeten het vaak met een kwart van dat bedrag zien te doen. Het kan dan ook haast niet anders of de Enschedese club promoveert linea recta terug naar de Eredivisie. Hoe denken de bookmakers hierover? Het lijkt erop dat deze hun focus er niet helemaal bij hebben, aangezien menig bookie het nog over ‘De Jupiler League’ heeft. Vooralsnog kan er op thuiswedstrijden van FC Twente aardig verdiend worden. Verwachting is dat lopende het seizoen FC Twente echte ‘favorieten-quota’ gaat krijgen.

De soms onvoorspelbare reserveteams

Sinds een aantal jaren is het voor grote clubs mogelijk hun reserves in de Keukenkampioen Divisie te laten uitkomen. PSV, Ajax, AZ en FC Utrecht maken hier gebruik van. Het team van Ajax wist vorig jaar zelfs het kampioenschap te behalen. Het meedoen van deze jonge teams is dus een kwaliteitsimpuls geweest. Toch heeft er ook altijd veel verzet tegen geklonken. Reserveteams zouden tot competitievervalsing leiden aangezien ze in sterk verschillende formaties aantreden. De ene week is een speler reserve bij het eerste team en de volgende week kan hij wel weer tegen FC Den Bosch of Volendam worden ingezet. Niet leuk voor deze clubs, maar wel voor voetbalwedders. Door de mutaties bij de topclubs goed te volgen, kan een goede voorspelling worden gedaan. De kracht van de jonge teams kan per week verschillen en daar zijn dus mooie kansen uit te puren.

Periodetitels en promotiewedstrijden

Een leuke en unieke kant van de Nederlandse Eerste Divisie zijn de periodetitels. Het hele jaar door kunnen clubs een ticket winnen voor de degradatie/promotiewedstrijden aan het eind van het seizoen. Afgelopen seizoen wisten twee winnaars van periodetitels zelfs te promoveren naar het hoogste niveau: De Graafschap en Emmen. De strijd om de periodetitels geeft de competitie een extra impuls en extra strijd. Tot nu toe zijn er weinig of geen bookmakers waar je op periodetitels in kunt zetten. Best jammer als jouw club de unieke kans weet te grijpen. Wedden dat je had ingezet als je de mogelijk had gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment