HomeHoe de bookmaker zijn kansen inschatGeen categorieHoe de bookmaker zijn kansen inschat

Hoe de bookmaker zijn kansen inschat

Inschatten kansen van bookmaker

Sportweddenschappen zijn altijd een klein gevecht tussen de bookmaker en de voetbalwedder. De bookmaker bepaalt de kansen. De gokker heeft de mogelijkheid om zijn bets te accepteren, dus om zaken te doen, of gewoon te weigeren. De bookmaker heeft om twee redenen een voordeel. Ten eerste bepaalt hij de odds-ratio en ten tweede bezit hij een schat aan data die hijzelf interpreteert of door een algoritme laat analyseren. Desondanks heeft de klant natuurlijk realistische kansen om de bookmaker met zijn eigen middelen te treffen. Het helpt hem natuurlijk als hij weet hoe de bookie denkt.

De bookmaker denkt in odds

De bookmaker schat de waarschijnlijkheid van een uitslag op basis waarvan hij de odds bepaalt. We zullen dit met een eenvoudig voorbeeld uitleggen. Laten we de Eredivisiewedstrijd nemen tussen Feyenoord en AZ. De bookmaker komt tot de volgende berekening:

  • Thuisoverwinning voor Feyenoord: 50 procent.
  • Een gelijkspel in De Kuip: 30 procent
  • Uitoverwinning van AZ: 20 ​​procent

Op basis van deze voorspelling worden de reële kansen volgens formule 100 gedeeld door het kans-percentage berekend:

  • Thuisoverwinning voor Feyenoord: 2,00
  • Een gelijkspel in De Kuip: 3.33
  • Uitoverwinning van AZ: 5.00

Het toepassen van de bookmaker-marge

Als de tips nu gelijk verdeeld waren over alle opties, zou de bookmaker logischerwijs geen winst maken. Daarom is de bookmaker-marge toegevoegd. In het voorbeeld gaan we ervan uit dat de aanbieder van online weddenschappen vijf procent wil verdienen. Dat wil zeggen dat het werkt met een quotasleutel van 95 procent. De formule hiervoor is: Reële Kans x 0,95. Dit resulteert in de volgende eindkansen:

  • Thuisoverwinning voor Feyenoord: 1.90
  • Een gelijkspel in De Kuip: 3.16
  • Uitoverwinning van AZ: 4.75

De kansen voor de voetbalwedder

Bookmakers moeten elke dag duizenden sportevenementen bijhouden. In de absolute topdrukte is het moeilijk om tot 100% realistische beoordelingen te komen. In de praktijk is het bijna onmogelijk dat de bookmaker van alle teams en sporters over de nieuwste informatie beschikt en deze in de kansen kan verwerken. Hoe obscuurder bijvoorbeeld een voetbalcompetitie is, hoe “slordiger” de inschattingen worden gemaakt. Elke fanaat van sportgokken heeft de kans om een ​​doorslaggevend voordeel te behalen ten opzichte van zijn bookmaker. Met specialistische kennis van de teams en de competities strijdt hij zijn strijd. Wie bijvoorbeeld up-to-date is met regionale derby’s of spelersmutaties, kan uiteindelijk tot een heel andere beoordeling komen van een wedstrijd.

Kennis is de basis van het succes

Als je alleen wedt omdat je denkt dat je een goede quotering hebt ontdekt of als je wordt geleid door de sympathie voor bepaalde teams en atleten, dan heb je een leuke vrijetijdsbesteding – maar dat is alles. De beslissende voorwaarde voor succes op lange termijn is kennis. Raak betrokken bij de gebeurtenissen en de strijd tussen opponenten. Het is belangrijk om gebeurtenissen nauwkeurig te analyseren. Zelfs het weer kan hier een rol spelen. Hoeveel Spaanse of Italiaanse topteams hebben er bijvoorbeeld tijdens de koude wintermaanden in Rusland slecht gespeeld in de Champions League of Europa League? Dergelijke details worden zelden opgenomen in de beoordeling van bookmakers. Daar maak jij het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment