HomeWed ook eens op een gelijkspelGeen categorieWed ook eens op een gelijkspel

Wed ook eens op een gelijkspel

Gelijkspel wedden

Bij veel sporten moet een wedstrijd een winnaar opleveren. In het voetbal is dat wel anders. Een gelijkspel levert beide clubs één punt op en er hoeft (op een paar uitzonderingen na) geen verlenging aan te pas te komen. Bij de bookmakers kun je dus gewoon gaan gokken op een gelijkspel. Toch is deze weddenschap niet bepaald populair. Zonde, want er valt relatief veel geld te winnen met het wedden op een gelijkspel.  

Ga voor extra hoge winsten door te wedden op gelijkspel

Een voetbalwedstrijd is het spannendst als je een voorkeur voor één van beide clubs hebt. Logisch dus dat de meeste gokkers die een 1×2 weddenschap aangaan, geld inzetten op winst voor de thuis- of de uitploeg. Je hoopt op een spannende wedstrijd waarbij er veel kansen zijn. De schoten op doel moeten zo nu en dan resulteren in mooie goals, het liefst voor jouw favoriete team.

Gelijkspel wordt bij voetbalweddenschappen vaak simpelweg overgeslagen. Maar een wedstrijd waarbij de teams elkaar in evenwicht houden, hoeft helemaal niet saai te zijn. En gokken op een gelijkspel is sowieso geen slechte keuze. De quoteringen zijn namelijk een stuk aantrekkelijker dan wanneer je je voorkeur uitspreekt. Dat komt doordat gelijkspel lastiger te voorspellen is dan een overwinning voor de uit- of thuisploeg. Voor de bookmakers is deze weddenschap een wat onzekere factor. Beide teams beginnen aan de wedstrijd met de intentie om te winnen. Zolang het gelijkspel is, zullen ze blijven vechten om toch nog te scoren. Doordat een gelijkspel zo lastig te voorspellen is, gaan de bookmakers automatisch hoger zitten als het op quoteringen aankomt. Met hoge quoteringen valt er bovendien weinig te klagen als de wedstrijd in een kleurloos 0-0 eindigt. 

Zo ga je een succesvolle gelijkspel-weddenschap aan

Gokkers die een gelijkspel-weddenschap liever links laten liggen, beweren vaak dat het puur geluk is of je wint of verliest. Bij de andere weddenschappen kun je een analyse op de teams loslaten om zo tot een goed onderbouwde conclusie te komen. Bij een gelijkspel is dat toch anders. Er is namelijk altijd één club die (in ieder geval op papier) meer kans maakt om te winnen. In feite neem je dus meer risico als je gaat voor een gelijkspel-weddenschap. Maar vergeet niet dat er heel wat wedstrijden zijn waarbij het na 90 minuten voetbal 0-0 of 1-1 is.

Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten als je voor een gelijkspel-weddenschap gaat. Je moet bijvoorbeeld kritisch kijken naar de wedstrijden die je uitzoekt. De kans op gelijkspel neemt af naarmate de ploegen qua sterkte verder uit elkaar liggen. Zoek dus een wedstrijd uit waarbij de teams aan elkaar gewaagd zijn. Focus je daarnaast op het doelsaldo. Zet twee clubs die weinig scoren tegenover elkaar, en een gelijkspel wordt meteen een reële optie. Kijk ook eens naar het belang van de wedstrijd. Misschien hebben de teams beide genoeg aan een gelijkspel om Europees voetbal te halen. De kans is groot dat ze niet alles op alles zetten om te scoren. Het is veel belangrijker om die 0-0 vast te houden. Het winnen van een gelijkspel-weddenschap is zeker niet alleen een kwestie van geluk hebben. Je moet de juiste wedstrijd uitzoeken en dan kun je zomaar van die hoge quoteringen profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment