HomeDe Klassieker komt er weer aan: Ajax – FeyenoordGeen categorieDe Klassieker komt er weer aan: Ajax – Feyenoord

De Klassieker komt er weer aan: Ajax – Feyenoord

Ajax versus Feyenoord

Komende zondag is het weer tijd voor dé Klassieker uit de Nederlandse Eredivisie: Ajax tegen Feyenoord. De Rotterdammers reizen af naar de Johan Cruijff Arena om het daar op te nemen tegen hun aartsrivaal. Er zijn periodes geweest waarin de strijd hevig was en niemand vooraf wist wie er zou winnen. Dat lijkt nu wel anders te zijn. Bookmakers en voetbalexperts zijn het erover eens dat Ajax de wedstrijd moet kunnen winnen. Het verschil tussen beide clubs is op dit moment simpelweg te groot. Maar voetbal blijft een sport waarin veel kan gebeuren. En als er één wedstrijd is waarin Feyenoord wil schitteren, dan is het wel de Klassieker tegen Ajax. Voor voetbalfans biedt dit in ieder geval genoeg kansen om een interessante weddenschap aan te gaan. 

Is het verschil echt zo groot?

Als we naar de bookmakers kijken, is het verschil tussen Ajax en Feyenoord behoorlijk groot. Bij winst voor Ajax liggen de quoteringen tussen de 1.45 en 1.50. Ga je voor een gelijkspel, dan kun je zomaar 5 keer je inzet terugkrijgen. Durf je het aan om te wedden op winst voor Feyenoord? Quoteringen boven de 6.00 zijn dan geen uitzondering. Al zijn sommige bookmakers iets voorzichtiger en zetten in op 5.80 of 5.90.

Het grote vertrouwen in Ajax als overwinnaar wordt gedeeld door enkele voetbalkenners. Zo deed Hugo Borst in het Algemeen Dagblad uitspraken als ‘de vraag is niet of Feyenoord de Klassieker wint, maar met hoeveel’ en ‘Feyenoorders vallen in Amsterdam collectief ten prooi aan faalangst’. Nu zijn dit soort misschien wat overdreven, maar toch is Borst niet de enige met zo’n hard oordeel. Ook Willem van Hanegem heeft geen vertrouwen in zijn oude club. Hij verwacht dat Feyenoord ‘zomaar een draai om de oren kan krijgen’. Dat zit hem vooral in het kwaliteitsverschil dat er volgens Van Hanegem momenteel is. Want als je naar de stand in de Eredivisie kijkt, doen de Rotterdammers het zo slecht nog niet. Met 20 punten bezetten ze de derde plek, terwijl Ajax op de tweede plek staat met slechts 2 punten meer. Maar het Europees voetbal lijkt de Amsterdammers vleugels te geven. Ze maken indruk op het veld, en dat is waar het bij de Rotterdammers soms aan schort. Is het dus een gelopen wedstrijd? Zeker niet. Feyenoord zal er in ieder geval alles aan doen om de tweede plek in de competitie over te nemen. 

Wedden op de Klassieker van aanstaande zondag

Het oordeel van de bookmakers en voetbalkenners is niet in het voordeel van Feyenoord. Toch reizen de Rotterdammers wel met een goed gevoel af naar Amsterdam. De wedstrijd tegen PEC Zwolle van afgelopen weekend (het werd 3-0 voor Feyenoord) zorg misschien wel voor het zelfvertrouwen dat de ploeg nodig heeft. En als er dan een snelle goal valt, is winst voor Feyenoord niet onmogelijk. Komt die goal van de voeten van Nicolai Jørgensen, dan mogen de fans al helemaal hoop hebben. Een openingstreffer van de Deense aanvaller staat vaak garant voor een overwinning. Wedden op winst voor Feyenoord kan je veel geld opleveren. Ook een gelijkspel is dankzij de hoge quoteringen interessant om op in te zetten. Zorg dat je je op tijd in alle ins en outs van de wedstrijd verdiept. De aftrap is aanstaande zondag om 14.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment