HomeVoetbalwedden en inzetten op Nederlandse derby’sGeen categorieVoetbalwedden en inzetten op Nederlandse derby’s

Voetbalwedden en inzetten op Nederlandse derby’s

Een derby is altijd erg emotioneel voor de fans, aangezien twee zeer rivaliserende teams uit dezelfde regio elkaar ontmoeten. Een goed voorbeeld hiervan is een wedstrijd tussen Vitesse en NEC, die al decennialang met elkaar wedijveren op een fanatieke manier. Vooral in dergelijke wedstrijden telt de positie op de ranglijst en de vorm van de laatste weken minder mee dan in gewone wedstrijden. Een derby is vaak een wedstrijd op zich, wat het bestuderen van de verschillende quoteringen interessant maakt! In Derby’s eindigen veel wedstrijden in een gelijkspel, omdat de teams een bijzonder hoge psychologische druk.

Wedden op gelijkspel lijkt te lonen

Volgens de statistieken zijn rivaliserende teams meer aan elkaar gewaagd (door een zekere geestelijke druk) dan in andere ontmoetingen. Daarom is het vaak interessant en aanbevolen om te gokken op voetbal met een gelijkspel, vooral in zo’n derby. Een typische winkans bij Derby’s is rond de 3.0, wat betekent dat elke winst verdrievoudigd wordt. Wanneer wedden op derby’s-trekkingen 1 of 2 keer verloren gaat, kan meestal slechts één enkele winst genoeg zijn om het verlies te compenseren, wat de aardigheid van deze strategie is. Een quotum van 3.0 is niet erg hoog, maar je kunt je eigen succes langzaam maar zeker vergroten, zelfs met dergelijke quota.

De heetste derby’s uit het betaald voetbal

Naast de eerder genoemde Gelderse derby (NEC-Vitesse) zijn er meer pikante derby’s in het Nederlandse voetbal waar je je focus op kunt richten. Ze worden niet per se ieder jaar gespeeld omdat het voorkomt dat een van de twee teams naar de Keukenkampioen divisie is gedegradeerd.

  • Heerenveen – Cambuur
  • NAC – Willem 2
  • Roda JC – Fortuna S
  • FC Twente – Heracles

Stuk voor stuk gaat het om wedstrijden waar weken voordien al naar wordt uitgekeken. Supportersscharen van beide kanten halen grappen met elkaar uit. Er wordt veel aan ruimte gegeven in de regionale dagbladen. Het loont de moeite om de websites van lokale kranten op te zoeken en het nieuws in de aanloop baar de derby te volgen.

Zet bij voorkeur in bij online bookmakers

Een derby-trekking kan het beste bij een aanbieder van online weddenschappen worden geplaatst, omdat deze meestal hogere kansen en mogelijkheden bieden voor dit soort weddenschappen. Hoewel elke derby zijn eigen bijzonderheden heeft, moeten de andere competities en derby’s toch in aanmerking worden genomen en dit kan heel gemakkelijk worden gedaan via de online providers. Online bookmakers bieden statistieken en live-tickers waarmee de gokfan gemakkelijk de verschillende wedstrijden kan volgen en zijn keuze kan maken. Door online de weddenschappen te voltooien, heb je ook de mogelijkheid om te gokken vanuit het comfort van je eigen huis. Al is er natuurlijk niets leuker dan op de tribune van je favoriete club live-weddenschappen af te sluiten met je mobiel in je hand als je ziet dat de kansen in een derby jouw kant op komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment