HomeWie wint dit jaar de Copa Libertadores?Geen categorieWie wint dit jaar de Copa Libertadores?

Wie wint dit jaar de Copa Libertadores?

Voetbal wedden Copa Libertadores

We zitten in Europa massaal klaar voor de wedstrijden uit de Champions League. In Zuid-Amerika is op dit moment zo’n zelfde toernooi bezig: de Copa Libertadores. Maar waar de Champions League nog in de groepsfase zit, komt de Copa Libertadores al tot een ontknoping. Op zaterdag 24 november is daar de allesbeslissende wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors. Een duel tussen deze Argentijnse aartsrivalen is altijd goed voor veel spektakel. De finale van de Copa Libertadores wordt dus een perfecte wedstrijd om op te gaan gokken.

Zuid-Amerika maakt zich op voor de Superclásico

De Copa Libertadores is hét toernooi waar Zuid-Amerikaanse clubs de krachten kunnen meten. In deze equivalent van de Champions League maken sterspelers als Ramón Ábila, Cristian Pavón en Pedro Geromel hun opwachting. Voor het eerst in de geschiedenis gaat de finale van de Copa Libertadores tussen twee clubs uit Buenos Aires. De wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors staat ook wel bekend als de Superclásico. Dit is niet zomaar een klassieker. De Zuid-Amerikaanse Superclásico heeft de naam de meest verhitte klassieker ter wereld te zijn vanwege al het rumoer in het stadion. Een mooiere finale konden de organisatoren van de Copa Libertadores zich dus niet wensen.

De finale van de Copa Libertadores bestaat uit twee duels. De heenwedstrijd is inmiddels al gespeeld. In het thuisstadion van Boca Juniors hielden beide clubs elkaar in balans en de wedstrijd eindigde in 2-2. Het komt dus echt aan op de return. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 24 november om 21.00 uur Nederlandse tijd gespeeld in het stadion van River Plate. De winnaar gaat naar huis met de meest prestigieuze prijs uit de Zuid-Amerikaanse voetbalwereld. 

Wedden op de finale van de Copa Libertadores

In 2004 stelde de Britse krant The Guardian een lijst op met ’50 sporting things you must do before you die’. Op de eerste plek stond het bijwonen van een wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate. De rivaliteit tussen beide clubs is enorm. De duels zijn standaard uitverkocht en de gemoederen lopen altijd hoog op. Zo hoog zelfs dat er geen uitsupporters bij de wedstrijden mogen zijn. Bij de aankomende return vullen de fans van River Plate alle stoeltjes in het stadion. De fans van Boca Juniors moeten de wedstrijd ergens anders aan bekijken. En dit kan zomaar eens beslissend zijn voor de uitslag.

Je gaat de finale van de Copa Libertadores waarschijnlijk niet live in Argentinië bijwonen. Maar als alternatief kun je de wedstrijd extra spannend maken door een weddenschap te plaatsen. Met een 2-2 uit het eerste duel liggen alle opties nog open. Van de bijna 250 keer die de clubs uit Buenos Aires tegenover elkaar stonden, wist Boca Juniors het vaakst te winnen. Ook de cijfers voor het winnen van de Copa Libertadores zijn in het voordeel van de club uit de wijk La Boca. Ze wonnen de titel zes keer, tegenover drie overwinningen voor River Plate. De bookmakers geven River Plate dit keer toch de meeste kans om te winnen. Het thuisvoordeel en het ontbreken van uitsupporters speelt daar zeker een grote rol in. Wie denk jij dat er wint? Zet je geld in en verheug je net als miljoenen Argentijnen op de finale van de Copa Libertadores.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment