HomePSV en Ajax strijden om de koppositie in de EredivisieGeen categoriePSV en Ajax strijden om de koppositie in de Eredivisie

PSV en Ajax strijden om de koppositie in de Eredivisie

PSV en Ajax

Het is spannend in de kop van de Eredivisie. Ajax kon afgelopen weekend de eerste plaats overnemen van PSV, maar ondanks de vele doelpunten was de 4-4 tegen Heerenveen niet genoeg. PSV staat nog steeds bovenaan met 49 punten, Ajax volgt met 47 punten. Die spannende strijd om de koppositie gaat komende zaterdag en zondag weer verder. PSV speelt thuis tegen FC Groningen, terwijl Ajax een uitwedstrijd speelt in De Kuip. Je kunt nu alvast je geld inzetten op deze (en natuurlijk de vele andere) Eredivisie duels.    

Het is alweer tijd voor de negentiende speelronde van de Eredivisie

De Eredivisie is inmiddels over de helft. Dat betekent dat het steeds duidelijker wordt wie de kanshebbers zijn op de landstitel van seizoen 2018/2019. Alles wijst erop dat de strijd dit jaar gaat tussen PSV en Ajax. Feyenoord staat derde, op 11 punten van de Amsterdammers. Er moet dus heel wat gebeuren wil Feyenoord zich nog gaan bemoeien met de titelstrijd. Toch gaan de Rotterdammers er ongetwijfeld alles aan doen om het Ajax en PSV zo moeilijk mogelijk te maken. Daar krijgen ze komend weekend ook volop de kans voor. Feyenoord en Ajax staan dan namelijk tegenover elkaar in De Kuip.

De Amsterdammers wisten in eigen huis nog met ruime cijfers van Feyenoord te winnen. In oktober eindigde de Klassieker in 3-0. Maar inmiddels is de druk een stuk groter geworden. Ajax is al een aantal jaar geen landskampioen meer geweest, dus er staat veel op het spel. Misschien is dat ook wel de reden dat de wedstrijd tegen Heerenveen zo rommeling verliep. Ajax moet de wedstrijd tegen Feyenoord winnen om de koppositie in de Eredivisie over te nemen. Daarnaast moet PSV punten laten liggen. De Eindhovenaren hebben op papier in ieder geval een relatief makkelijke tegenstander: FC Groningen. Bovendien speelt PSV een thuiswedstrijd. Het is dus maar sterk de vraag of we aanstaande zondag een nieuwe koploper in de Eredivisie hebben. 

Dit denken de bookmakers

De bookmakers zijn al klaar voor de wedstrijden die dit weekend op het programma staan. Bij de wedstrijd PSV – Groningen bestaat er maar weinig twijfel over wie er gaat winnen. De quoteringen bij winst voor PSV liggen rond de 1.15. Als je inzet op een overwinning voor FC Groningen, kun je heel wat meer winst maken. Quoteringen van rond de 17.00 (of zelfs hoger) zijn heel normaal. De klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat volgens de bookmakers een stukje spannender worden. Toch kan de titelstrijd doorslaggevend zijn. De bookmakers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Ajax de wedstrijd in De Kuip kan winnen. Quoteringen bij winst voor Ajax liggen gemiddeld tussen de 1.70 en 1.80. Denk je dat het thuisvoordeel een grotere rol speelt en dat de Feyenoorders winnen? Als je voorspelling uitkomt, wordt je inzet ongeveer verviervoudigd. Eén ding is zeker: de strijd om de landstitel zal ook na dit weekend nog erg spannend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment