HomeZondag 5 mei: de KNVB bekerfinale: Willem II – AjaxGeen categorieZondag 5 mei: de KNVB bekerfinale: Willem II – Ajax

Zondag 5 mei: de KNVB bekerfinale: Willem II – Ajax

Bekerfinale KNVB Beker - Willen II - Ajax

Ajax heeft een bewogen voetbalweek achter de rug. Maar na winst op de Spurs in de Champions League moeten de Amsterdammers zich gaan richten op een heel andere wedstrijd: de bekerfinale tegen Willem II. Het duel begint aanstaande zondag om 18.00 uur. Zoals elk jaar is de Rotterdamse Kuip weer het decor van de bekerfinale. De vraag is natuurlijk: weet Ajax de goede prestaties van de laatste tijd door te zetten of verslapt de aandacht en lukt het Willem II om daarvan te profiteren? Wat het ook wordt, met een weddenschap blijft de bekerfinale tot het eind toe spannend.  

De 101ste bekerfinale: Willem II tegen Ajax

De Toto KNVB beker leverde in het verleden al een paar verrassende winnaars op. Zo ging PEC Zwolle in 2014 met de hoofdprijs naar huis. Een jaar later was de beurt aan FC Groningen. Vitesse schreef in 2017 zelfs geschiedenis met de eerste bekerwinst ooit. Een overwinning voor Willem II (dat momenteel de achtste plek bezet in de Eredivisie) zou perfect in dat rijtje met verrassingen passen. Want met een club die zo goed op stoom is als Ajax, kan het voor de Tilburgers weleens lastig worden.

Aanstaande zondag is het tijd voor de 101ste editie van de KNVB beker. Van alle Nederlandse clubs stond Ajax het vaakst in de finale. De 24 finales van de Amsterdammers waren goed voor 18 overwinningen. Daar kan deze week dus een 19e bekertitel bij komen. Willem II speelt dit jaar de vierde bekerfinale ooit. Er werd twee keer gewonnen, maar de laatste bekerwinst voor de Tilburgers dateert alweer uit 1963. De fans kunnen dus niet wachten om de beker mee naar Brabant te nemen. De finaleplaats is er al, nu nog zien of het Willem II lukt om Ajax tegen alle verwachtingen in te verslaan.

Gaat de beker naar de grote favoriet of toch naar de underdog?

Feyenoord was dit jaar titelverdediger in het KNVB bekertoernooi. Maar de club werd in de halve finale uitgeschakeld en moet de beker zondag dus afstaan aan óf Ajax óf Willem II. De wedstrijd in de Kuip wordt geleid door Serdar Gözübüyük, met Charles Schaap en Jan de Vries als assistenten. Zij krijgen hulp van Allard Lindhout als vierde official en Pol van Boekel als VAR.

De bookmakers hebben zich natuurlijk al in de wedstrijd van zondag verdiept, en de quoteringen zijn behoorlijk veelzeggend. Want als je voor de populaire 1×2 weddenschap gaat, zie je meteen grote verschillen. Wedden op de bekertitel voor Ajax levert quoteringen op die gemiddeld net iets onder de 1.30 liggen. Bij een overwinning voor Willem II kun je je inzet zomaar vernegenvoudiging. Staat er na 90 minuten voetbal een gelijke stand op het scorebord? Reken dan op quoteringen die rond de 6.00 liggen. Plaats je een weddenschap bij bookmaker Toto, dan profiteer je meteen van een mooie bonusactie. Als hoofdsponsor van de KNVB bekerwedstrijden deelt Toto bij elk doelpunt een steeds hoger wordende free bet uit. Het is dus hopen op een doelpuntenfestijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment