HomeHoe verloopt de strijd in de nacompetitie?Geen categorieHoe verloopt de strijd in de nacompetitie?

Hoe verloopt de strijd in de nacompetitie?

Na-competitie

De strijd om het landskampioenschap is inmiddels gestreden. Toch kunnen niet alle clubs kunnen zich gaan klaarmaken voor de zomer. Want er rest nog een belangrijke vraag: welke 18 clubs spelen er volgend seizoen mee in de Eredivisie? De nacompetitie is vorige week van start gegaan. RKC Waalwijk en SC Cambuur zijn inmiddels doorgedrongen tot de halve finale. Dit ten koste van NEC en Almere City. In de halve finales spelen nog acht teams om twee plekken in de Eredivisie. Heb jij al een idee van hoe de wedstrijden gaan verlopen? Dan is het hoog tijd om alvast een weddenschap te plaatsen!

Blijven Excelsior en De Graafschap in de Eredivisie?

Aan het einde van het voetbalseizoen is het in de onderste regionen van de Eredivisie vaak net zo spannend als bovenin. Er staat geen titel op het spel, maar het draait wel om overleven. Het is NAC niet gelukt om voor volgend seizoen een plek in de hoogste divisie vast te houden. Met 23 punten uit 34 wedstrijden degraderen de Bredanaren rechtstreeks naar de Eerste divisie. Voor Excelsior en De Graafschap is het nog spannend. Als de nummer 16 en 17 van de Eredivisie zijn zij aangewezen op de nacompetitie.

Vanaf zondag 19 mei kunnen we zien of de clubs in de Eredivisie blijven óf dat ze alsnog degraderen. Er zijn kapers op de kust, dus makkelijk gaat het ongetwijfeld niet worden.

Wedden op de halve finales van de nacompetitie

De nacompetitie is de kortste competitie van het hele seizoen. Maar het is wel een hele belangrijke. Want na de halve finales en de finales weten we op 28 mei welke twee teams er volgend jaar in de Eredivisie spelen. In de halve finales zijn de volgende clubs aan elkaar gekoppeld: Go Ahead Eagles – FC Den Bosch, RKC Waalwijk – Excelsior, TOP Oss – Sparta Rotterdam en SC Cambuur – De Graafschap. Ze spelen hun eerste wedstrijd allemaal op zondag 19 mei. De returns zijn een paar dagen later, op woensdag 22 mei.

Bij de bookmakers kun je alvast geld inzetten op de eerste halve finales. Excelsior maakt een goede kans tegen RKC, dat uiteindelijk als achtste in de Keuken Kampioen divisie eindigde. Ook De Graafschap treft in Cambuur (nummer 10 van de Eerste divisie) een tegenstander die goed te verslaan is. De meeste spanning zit hem dus in de andere wedstrijden. De bookmakers hebben zich alvast in deze voetbalmatches verdiept. En dat betekent dat je weer kunt gaan voetbalwedden! Bij de wedstrijd TOP Oss – Sparta liggen winkansen het dichtst bij elkaar. Zet je in op winst voor Sparta, dan profiteer je van quoteringen die rond de 2.15 liggen. Met winst voor TOP Oss kun je je inzet verdrievoudigen. Als nummer 2 van de Eerste divisie maakt Sparta dus zeker kans om de uitwedstrijd tegen Oss te winnen. Wed je liever op Go Ahead Eagles tegen FC Den Bosch? De bookmakers zetten de quoteringen voor deze wedstrijd op ongeveer 1.80 (1), 3.90 (x) en 3.75 (2). Maak je beslissing en plaats die weddenschap. Zo blijft de nacompetitie voor iedere voetbalfan interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment