HomeVanavond Ajax tegen Young Boys in Europa LeagueGeen categorieVanavond Ajax tegen Young Boys in Europa League

Vanavond Ajax tegen Young Boys in Europa League

Vanavond in de Europa League strijden Ajax en Young Boys in de achtste finale voor een plek in de kwartfinale. Ajax presteert de afgelopen jaren uitstekend op het Europese podium en is daarmee een ploeg waar serieus rekening mee gehouden dient te worden. Ja, ook Bayern Munchen en Real Madrid zijn gewaarschuwd voor een ploeg als Ajax. Beide ploegen wist Ajax namelijk of te verslaan of wel gelijk te eindigen met knap hoogstaand voetbal. Ook Young Boys is niet zomaar een ploeg en staat in Zwitserland met 20 punten verschil op de nummer twee, bovenaan. In Europa is Young Boys ook niet bang en wist verrassend het Duitse Bayer Leverkusen te verslaan.

Ajax goed bezig in Europees voetbal

In 2017 stond Ajax onder leiding van Peter Bosz in de finale van de Europa League en sinds die tijd lijkt Ajax in Europa hongerig en opzoek naar meer en een definitieve prijs die het voetbalgeweld van de Amsterdamse ploeg kan bezegelen. Uiteraard knijpen we even een oogje toe bij het Europa League 2018 seizoen, waar een zwakke prestatie leidde tot geen plaatsing. Echter de seizoenen erna wist Ajax twee seizoenen tot ver door te dringen in de Champions League en stonden grote ploegen perplex van het goede voetbal en tactische spel van Ajax. Hieruit zijn dan ook miljoenentransfers van o.a. Matthijs de Ligt (naar Juventus) en Frenkie de Jong (naar FC Barcelona) tot stand gekomen. Een geweldige opsteker daarbij ook voor het Nederlandse voetbal met een flinke stijging van de UEFA Coƫfficiƫntenlijst

Kan Ajax een grote stap zetten richting de kwartfinales?

De loting had moeilijker kunnen zijn voor Ajax, maar ze kunnen Young Boys, die een goede kant zijn en hun overwinning op Bayer Leverkusen, niet onderschatten want resultaten tonen aan hoe gevaarlijk ze kunnen zijn.

Ajax verkeert echter wel in een uitstekende vorm en hoeft op dit moment absoluut geen partij te vrezen. Als de ploeg van Ajax-coach Erik ten Hag hun prestaties de laatste tijd opnieuw waar kan maken, moeten ze een overwinning in de eerste etappe boeken en zullen ze ernaar streven volgende week de nul te houden voor Zwitserland.

Young Boys zijn een aanvallende ploeg, net als Ajax, en de wedstrijd in Amsterdam zou erg vermakelijk moeten zijn. Ajax is favoriet, maar kan de Zwitserse voetbalploeg absoluut niet lichtvaardig opvatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© UiCore 2024. All Rights Reserved.

This is a staging environment